Chantal Goossens – grondlegster van Inner Singing

“Het is ontroerend iedere keer als een mens risico neemt en zich werkelijk laat horen. Het raakt en gaat voorbij aan alle ideeën over mooi of lelijk.”

Chantal Goossens heeft haar werk met stem en lichaamsbewustzijn als ingang de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en verfijnd. Zo ontstond de kwaliteit van Inner Singing.

Haar manier van werken is uniek. Ze gebruikt verbonden-spreken en verbonden-zingen als methode. De vrije stem maakt verbinding in het huidige moment. Langzaam maar zeker wordt dit een levenshouding. Dan merk je dat er energie vrijkomt die eerder ging naar controle of zelfverbetering.

Het werk toont de impact die we hebben als we onszelf toestaan volledig te zijn wie we zijn.

Een ander belangrijk aspect van Inner Singing en werken met Chantal is de ruimte die ontstaat. Het gebeurt terwijl mensen zich gaan ontspannen en zich openen in pure energie die ze zijn.

Chantal kan een persoon lezen door naar de stem te luisteren en met het lichaam te werken. Hierdoor ontstaat een nieuw perspectief. Ze draagt haar kennis graag over aan andere professionals die met mensen werken. Daarom biedt zij de opleiding Inner Singing Facilitator aan.

Chantal Goossens is gediplomeerd Stemwerktherapeut, Yogadocent, Stembevrijder en Presentatietrainer. Ze werkte 7 jaar als docent aan de opleiding tot Stembevrijder. Zij geeft trainingen in binnen- en buitenland met betrekking tot persoonlijke kracht en zichtbaarheid. Chantal is een erkend CRKBO-docent.

Chantal Goossens Inner Singing

“Chantal heeft het prachtige vermogen om haar veelzijdige kennis op een zeer natuurlijke en liefdevolle manier te delen. Daarbij laat ze je je direct op je gemak voelen, zegt ze de juiste, rake dingen en houdt ze zeer goed de groep en daarin elk individu in de gaten. Les krijgen van Chantal betekent veel leren, genieten, ontspannen en een heel fijne tijd beleven.”

“Het voelde heel veilig, Chantal lijkt wel een soort paardenfluisteraar, maar dan met mensen.”

“De workshop Stembevrijding van Chantal was puur genot (ok, en ook best spannend!). De workshop was niet alleen nuttig en bevrijdend voor mijzelf, maar inspireert mij zeker ook om eens andere dingen te proberen in mijn eigen coaching en trainingen. Chantal heeft (zelfs met een groep van 16 deelnemers) échte aandacht voor iedereen en weet met heel weinig woorden precies te zeggen waar het om gaat. Helemaal fantastisch is de manier waarop ze werkelijk oordeelloos luistert. Met slechts haar blik, wat knikjes en het (zeer liefdevol uitgesproken) woord ‘ja’ laat ze merken dat je gehoord bent, dat je ok bent, en dat je verder helemaal geen bevestiging nodig hebt. Een verademing, en een ervaring die ik iedereen van harte gun.”

“Chantal is een zeer intuitief mens die heel goed aanvoelt wat iemand nodig heeft op een bepaald moment. Haar zorgvuldige en openhartige benadering hebben een geweldig diepgaand effect. Ik ervaar haar als heel krachtig, puur en doortastend tegelijkertijd; een hele bijzondere combinatie.”

Voorbij de schaamte zing ik zoals ik ben
Voor jou voor mij
Kom dichterbij

Chantal: “Omdat onze stem zo dichtbij is, is ze verbonden met wie we in essentie zijn. Dat is krachtig en kwetsbaar. En dat is precies waar we het van moeten hebben.
De ruimte die ontstaat als het spannend wordt omdat we zichtbaar worden en controle loslaten. Het is de poort naar onze vitaliteit en autonomie.
Het is diep ontroerend iedere keer als een mens risico neemt en zich werkelijk laat horen. Het raakt en gaat voorbij aan alle ideeën over mooi of lelijk.”