Onze stem, krachtig en kwetsbaar
Verbonden met wie we in essentie zijn

Vrouwen Zingen: De Kracht van de Vrouwenstem

Deze workshop stembevrijding speciaal voor vrouwen ‘De Kracht van de Vrouwenstem’ gaat over de ruimte en kracht die ontstaat als jouw stem in spreken of zingen ondersteund wordt door je lichaam.

Het lied van onze ziel wil gezongen worden.

De Kracht van de Vrouwenstem

Ik heb ervaren hoeveel mijn hart lijkt op dat van andere vrouwen. De overwinningen, verliezen, kinderen, pijn van geen kinderen, dromen, verraad, hoop …

We hebben veel te delen en het zingen van je eigen lied met alles wat daarin, in het huidige moment, hoorbaar wordt is van grote helende waarde. Het laat ons onze dragende kracht ervaren.

Daarom wil ik dit werk heel graag ook delen in een vrouwengroep.

Deze workshop speciaal voor vrouwen gaat over de ruimte en kracht die ontstaat als je jouw zingen verbindt met je lichaam. Er is een verschil tussen kracht die we ‘doen’ en kracht die we ‘zijn’. Contact met ons lichaam helpt om wat we voelen mee te nemen in onze expressie.

In de ochtend van de eerste dag doen we lichaamsgerichte oefeningen. En werken we met adem en klank om de verbinding te maken met lichaam en stem.
In de middag onderzoek je jouw eigen lied en geluid met alles wat daarin in het huidige moment hoorbaar wordt. Je wordt begeleid om dicht bij jezelf te blijven waardoor je precies de stap zet die bij je past.

Op de tweede dag zit er zachte yoga en dans in het programma en zetten we al zingend met elkaar een stap in verbinding.

De ruimte die je ervaart, ontstaat vanzelf als alles wat in je leeft mee mag klinken en bewegen.
Het maakt je geaard en aanwezig.

We sluiten af met samenzang en een lange ontspanning of schrijfopdracht zodat je kunt integreren wat gedurende de tweedaagse is ervaren.

We werken in een kleine groep met een maximum van 10 deelnemers.

‘Er huilen meer vrouwen, hardop of in stilte, iedere fractie van een seconde, in iedere stad of elk land, dan wie dan ook -man of vrouw- zich realiseert. We huilen om onze kinderen, onze geliefden, onze ouders en onszelf. We huilen beschaamd omdat we vinden er geen recht op te hebben, en we huilen in vrede omdat we vinden dat het tijd wordt dat we huilen. We huilen om de wereld en toch denken we dat we in eenzaamheid huilen.’
Marianne Wiliamson

Het bovenstaande stukje lijkt misschien wat zwaar als uitnodiging om te komen zingen. Toch vind ik het een mooi stukje en vooral het laatste zinnetje raakt me. Laten we samen zingen !

Datum & tijd

zaterdag 26 november & zondag 27 november
10.00 – 17.00 uur

Locatie

Kerkje in de Rogstraat nr 9
2584 XA Scheveningen

Betaald parkeren € 2 per uur.
Parkeergarage van de Hoogvliet om de hoek, ook betaald.
Goed bereikbaar met OV/tram 1 op 2 minuten lopen

Kosten

€ 255,00 (incl. btw)
Inclusief koffie, thee, lekkers (zelf lunch meebrengen, er zijn ook lunchgelegenheden in de buurt)

Over Chantal Goossens

Chantal Goossens is gediplomeerd Stemwerktherapeut, Yogadocent, Stembevrijder en Presentatietrainer. Ze werkte 7 jaar als docent aan de opleiding tot Stembevrijder. Zij geeft trainingen in binnen- en buitenland met betrekking tot persoonlijke kracht en zichtbaarheid. Chantal is een erkend CRKBO-docent.