Mantra’s zingen tijdens yogales

Met heel veel plezier gaf ik een aantal jaren yogales aan vaste groepen. Ik werkte daarnaast ook al met stem en het kwam niet in me op om het te combineren met yoga.

En toch kon het natuurlijk niet uitblijven. Ik ging klank en mantra’s in de lessen brengen. Eerst was het wat onwennig, voor mij om het voor te zingen én voor de deelnemers …

Yoga is immers zo lekker naar binnen en dan moet je ineens ook naar buiten met je stem en alle gedachten die je over je eigen stem hebt.

Ik wilde het toch graag ervaren en ontdekte manieren om de deelnemers aan mijn groepen te verleiden.

En toen werd het leuk en ontdekte mensen wat het zingen en de trilling van de klanken doen en hoe het enerzijds naar buiten is, maar toch ook verdiept naar binnen.

Mensen gingen het fijn vinden en bepaalde mantra’s waren niet meer weg te denken uit mijn lessen. Het is echt een toevoeging met verbindende en verdiepende waarde. En eenmaal gewend vindt iedereen het heerlijk om te doen.

Chantal Goossens - Inner Singing opleiding stembevrijding

Chantal Goossens

Chantal heeft haar werk met het lichaam en stem als ingang de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en verfijnd. Haar manier van werken is uniek. Ze gebruikt klank, verbonden-spreken en verbonden-zingen als methode waarmee je met vrije stem de waarheid van dit moment uit in contact met de ander.

Zij heeft de opleiding tot Inner Singing Facilitator ontwikkeld.