Sleutel jij aan je cliënten of help je ze aanwezig zijn?

Er is aan mij zeker ten goede gesleuteld en ik denk ook dat mijn eigen sleutelen als stemwerk therapeut, in het verleden, het één en ander gebracht heeft bij mensen.

Daarnaast begon ik te oefenen om aanwezig te blijven in mijzelf, ook in minder prettige ervaringen en gevoelens. En ze wel gehoor te geven en in contact te brengen door eens flink ‘au’ te zingen of in mijn boosheid geluid te geven. Ook uitspreken zonder op de ander te projecteren bleek weldadig.

De pure energie van de ervaring kon ik hierdoor steeds beter toelaten en dan stroomde het ook weer sneller door. Wat er begon te verschuiven is dat mijn draagkracht groter werd. En ik steeds beter ‘IK’ leerde zeggen tegen alles wat in mij is. Daarin vond ik een sleutel naar zelf-acceptatie met het gedoe erbij.

Inner Singing gaat over aanwezig zijn bij wat er is. Dan kun je voelen dat je al heel bent en dat je daar niet eerst perfect voor hoeft te zijn. De sleutel is contact.

Chantal Goossens - Inner Singing opleiding stembevrijding

Chantal Goossens

Chantal heeft haar werk met het lichaam en stem als ingang de afgelopen 15 jaar ontwikkeld en verfijnd. Haar manier van werken is uniek. Ze gebruikt klank, verbonden-spreken en verbonden-zingen als methode waarmee je met vrije stem de waarheid van dit moment uit in contact met de ander.

Zij heeft de opleiding tot Inner Singing Facilitator ontwikkeld.